Ce Arome Iti Amintesc De Craciun?

Ce Arome Iti Amintesc De Craciun?

Ho, ho, ho…începe să miroasă a Crăciun! Mirosul zăpezii proaspăt așternute, sunetul focului din șemineu, savurosul vin fiert și delicioasele prăjituri cu scorțișoară și mere.

Cele mai frumoase amintiri din copilărie sunt din preajma sărbătorilor, când toată familia se aduna în jurul mesei, copiii se bucurau de cadourile primite, colindau și se simțeau bine împreună.

Ce miresme de iarnă îți trezesc amintiri frumoase din copilărie?

1. Prospețimea Mirosului De Brad

Mirosul de brad din preajma sărbătorilor de iarnă ne aduce aminte de momentele frumoase în familie, când ne adunăm în jurul bradului pentru a-l decora cu globuri colorate și cu luminițe strălucitoare.

Copiii entuziasmați de momentul în care Moș Crăciun va veni să le lase cadourile sub brad, speră sa primească ce au scris în scrisoarea pentru Moșu.

Părinții se bucură de entuziasmul copiilor și de bucuria lor atunci când își deschid cadourile.

Bunicii abia așteaptă să aibă casa plină de nepoții fericiți și de copiii lor, îi așteaptă cu masa plină de bunătăți, așa cum doar bunica știe să le gatească.

Prospețimea Mirosului De Brad

2. Ceaiul Fierbinte Cu Arome De Iarnă

E o dimineață rece de iarnă și te trezești cu un peisaj alb, de vis, cu zăpadă proaspăt așternută și vrei să te încălzești cu o băutură caldă.

Amestecul aromelor de portocale și cuișoare din ceaiul fierbinte îți încălzește sufletul și corpul, îți dă curaj să ieși din casă în frigul iernii.

Planifică o ieșire în natură, o plimbare prin pădurea de brazi, un moment perfect de iarnă în care să te deconectezi de la grijile cotidiene și să te bucuri de momente frumoase alături de prieteni.

Ceaiul Fierbinte Cu Arome De Iarnă

3. Prăjitura Cu Mere A Bunicii

Prajitura cu mere este nelipsită din casele noastre odată cu venirea iernii. Aromele de măr, scorțișoară și vanilie sunt prezente în cel mai iubit și delicios desert de toamnă și iarnă.

Această aromă te va duce înapoi în copilărie, în bucătăria bunicii, când te răsfățai cu prăjitură proaspătă cu mere și cu sucul rămas de pe mere.

Fericirea cea mai mare era când o ajutai și tu cu anumite sarcini și îți dădea un sentiment de împlinire pentru că ai contribuit la deliciosul rezultat.

Gătitul aduce împreuna familia și prietenii, așa că este o idee minunată să planifici o activitate pentru toți membrii familiei sau pentru prieteni, fiecare să primească câte o sarcină, pentru a coace cea mai bună prăjitură și cele mai frumoase amintiri.

Prăjitura Cu Mere A Bunicii

4. Gustul De Turtă Dulce

Turta dulce este amestecul Crăciunului într-o prăjitură: aroma condimentelor de scorțișoară și nucșoară împreună cu deliciul vanilie și a caramelului te răsfață la fiecare îmbucătură.

Fie că alegi să faci rețeta clasică sau alegi diferite umpluturi precum nuca, ciocolata sau stafidele, creativitatea ta se va vedea în decorul ei.

Poți organiza un atelier de decorare a turtei dulci împreună cu prietenii sau familia, să vă bucurați de momente frumoase și să vă îndulciți cu o ciocolată caldă și cu turta dulce.

Gustul De Turtă Dulce

5. Vinul Fiert Savurat Alături De Prieteni

Iarna ne place să ne bucurăm de băuturi fierbinți cum ar fi o ciocolata caldă, un ceai aromat sau un vin fiert delicios.

Mirosul de vin fiert ne duce cu gândul la timpul petrecut cu prietenii la un târg de Crăciun sau la o cabană la munte, sau într-o excursie la ski.

Poți experimenta o multitudine de rețete, poți folosi fructe aromate precum pere, merișoare, gutui, portocale, sau condimente delicioase precum cuișoare, anason, scorțișoară.

Vinul Fiert Savurat Alături De Prieteni

6. Parfumul de Portocală Proaspăt Desfacută

Fructele preferate în sezonul rece sunt portocalele, singurul anotimp din an în care te poți bucura de portocale coapte și dulci.

Aroma de portocală dulce împreună cu aroma de coajă de portocală amăruie este amestecul perfect atunci când te gândești la Crăciun sau la iarnă.

Parfumul portocalei proaspăt desfacută îți umple casa cu o aromă fresh și energizantă și îți rămâne pe mâini câteva ore, un deliciu.

 Parfumul de Portocală Proaspăt Desfacută

Tu cu ce miresme ai completa lista?

RELATED ARTICLES

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please note, comments must be approved before they are published