Fitilul De Bumbac vs Fitilul De Lemn

Fitilul De Bumbac vs Fitilul De Lemn

Dacă iubești lumânările parfumate știi deja că există o mulțime de varietăți și opțiuni. Acestea pot varia de la vasul în care sunt turnate, intensitatea parfumului și ceara din care sunt fabricate.

Există, de asemenea, posibilitatea de-a alege între lumânări cu fitile de lemn sau de bumbac.

De multe ori am fost întrebați de diferențele dintre aceste fitiluri. De aceea am scris acest articol pentru a împărtăși cu voi avantajele și dezavantajele ambelor tipuri de fitil, din experiența noastră cu ele.

Ce sunt fitilurile de bumbac și fitilurile de lemn?

Fitilurile pentru lumânări de bumbac sunt o împletitură plată din bumbac, fără miez, cu filament de hârtie pe toată suprafața, oferind rigiditate și rezistență sporite.

Fitilul de bumbac este un fitil mult mai comun, față de cel de lemn, deoarece se potrivește bine cu toate tipurile de ceară și este ușor de aprins și de reaprins.

Fitilurile pentru lumânări de lemn sunt fâșii subțiri de lemn, special făcute pentru a fi folosite ca fitil de lumânare. Acestea pot fi realizate din diferite tipuri de lemn și sunt create la lățimi diferite pentru a se potrivi cu dimensiunea recipientului în care este fabricată lumânarea.

Fitilurile de lemn pe care le folosim provin din pomi fructiferi și sunt certificate FSC, ceea ce înseamnă că acestea provin din păduri gestionate în mod responsabil.

Când aprindeți fitilurile de lemn acestea creează un trosnet asemănător cu focul din șemineu care, după părerea noastră, este un sunet foarte relaxant.

Un alt avantaj al fitilelor de lemn este faptul că acestea au o flacără orizontală, care creează mai multă căldură pentru lumânarea ta mai rapid, crescând astfel intensitatea parfumului și timpul de folosire a lumânării.

Aprinderea și reaprinderea lor

Ambele tipuri de fitiluri se aprind ușor la prima aprindere, dar atunci când reaprinzi lumânarea fitilurile de lemn au nevoie de mai mult timp pentru a se aprinde, pe când cel de bumbac se reaprinde imediat.

Dacă tai fitilul de bumbac acesta se reaprinde în 3 secunde, foarte repede, dar în cazul fitilului de lemn poate dura până la 20 de secunde pentru a se reaprinde sau poate ai nevoie chiar de 2-3 încercări, deoarece necesită mai mult timp pentru a aprinde straturile acelea carbonizate de lemn.

Care este mai bun? Fitilul de lemn sau de bumbac?

Tipul de fitil pe care îl alegi pentru lumânările tale se reduce la preferințele fiecăruia. Atât fitilurile de lemn, cât și fitilurile de bumbac fac o treabă grozavă la ardere, menținând flacăra aprinsă și emanând un parfum minunat.

Dacă ești fan al sunetului unui șemineu care trosnește în fundal, un fitil de lemn poate fi cea mai bună alegere.

Dacă preferi o lumânare fără probleme, care se reaprinde rapid și fără multă întreținere, o lumânare cu fitil de bumbac s-ar potrivi mai bine preferințelor tale.

Sunt multe de luat în calcul atunci când alegi care fitil este cel mai bun pentru lumânarea pe care o vrei, deoarece fiecare fitil are avantaje și dezavantaje unice, ceea ce îl face o alegere foarte personală.

În cele din urmă nu există alegerea corectă sau greșită. Îți recomandăm să le încerci și să le compari pe cele două și să vezi care funcționează cel mai bine pentru tine.

 

De asemenea, pentru o ardere corectă a lumânărilor, indiferent de fitilul lor, trebuie să respectați cele 5 reguli importante scrise aici.

RELATED ARTICLES

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please note, comments must be approved before they are published